open-navfaktor-logo
search
Kovači
Pred sutrašnji memorijalni turnir: Položeno cvijeće pored mezara prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića
Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo danas je, zajedno s predstavnicima Saveza boraca FBiH, položio cvijeće pored mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne i suverene Republike Bosne i Hercegovine.
01.10.2020. u 14:17
get url
text

Polaganje cvijeća u Memorijalnom centru "Kovači" je upriličeno pred sutrašnji Memorijalni malonogometni turnir "Alija Izetbegović" koji će se igrati u Kaknju. Načelnik Šljivo je u Sarajevu posjetio i Udruženje boraca FBiH. Sa predstavnicima Udruženja razgovarao je o implementaciji zakonskih rješenja koja se odnose na boračke populacije, a još jednom su analizirane i pripreme za sutrašnji turnir kako bi sve proteklo besprijekorno.

Razmijenjeni su i prigodni darovi u znak sjećanja na zajedničku saradnju pri organizaciji Memorijalnog malonogometnog turnira "Alija Izetbegović".

- Čast nam je biti domaćin ovog turnira. U Kaknju na poseban, emotivan način živi uspomena na Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne i suverene Republike Bosne i Hercegovine. Potrudit ćemo se maksimalno da organizacija turnira bude besprijekorna i da se svi zajedno na dostojanstven način sjetimo Alije Izetbegovića, njegovog djela i borbe za slobodu i opstanak države Bosne i Hercegovine - rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, saopćila je Općina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.