Poljoprivredno-prehrambena škola iz Prijedora će ponoviti konkurs za prijem profesora islamske vjeronauke jer se u onom koji je zatvoren prije dva dana potkrala tehnička greška.

U konkursu ove obrazovne ustanove, a koji je objavio Zavod za zapošljavanje RS-a, navedeno je da kandidati za profesora islamske vjeronauke, pored dokaza o stručnim kvalifikacijama, trebaju dostaviti i uvjerenja da su bili borci Vojske RS-a, ratni vojni invalidi Odbrambeno-otadžbinskog rata ili uvjerenje u slučaju da su iz porodica poginulih boraca, objavio je srpskainfo.

Iz Poljoprivredno-prehrambene škole u Prijedoru poručuju da nije tačno da prednost u zapošljavanju profesora islamske vjeronauke imaju bivši borci i ratni vojni invalidi, već da je riječ o nenamjernoj grešci službenika koji je popunjavao obrazac za konkurs.

– Taj konkurs će biti poništen i potom će ponovo biti raspisan novi konkurs. Radi se o tome da je taj dio obrasca, koji je korišten za druge konkurse, ostao greškom i u ovom konkursu za profesora islamske vjeronauke, a trebalo je da bude izbrisan – objasnili su nam iz ove škole.

Već postoji osoba koja predaje islamsku vjeronauku, ali ugovor na određeno vrijeme potpisuje na svakom polugodištu.

VEZANI TEKSTKonkurs u Prijedoru: Traži se profesor islamske vjeronauke, prednost imaju borci i RVI Vojske RS-a!