open-navfaktor-logo
search
Obećana pomoć
Predsjedavajući Vijeća ministara s predstavnicima KSBiH razgovarao o finansiranju reprezentacija
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija posjetio je danas Košarkaški savez BiH, gdje se sastao sa predsjednikom Borisom Spasojevićem i generalnim sekretarom Amerom Čolanom.
28.07.2022. u 17:15
get url
text
get url
text

Tema je bila loša finansijska situacija u KSBiH, zbog koje je došlo u pitanje učešće reprezentacija na velikim takmičenjima.

VEZANI TEKST - Apel KSBiH djelimično urodio plodom, nastupi seniorskih selekcija BiH još upitni

Predsjedavajući Tegeltija nakon sastanka je istakao opredijeljnost Vijeća ministara da, u skladu sa svojim nadležnostima, pruži finansijsku pomoć Košarkaškom savezu BiH i košarkaškim reprezentacijama BiH u njihovim naporima da učestvuju na velikim takmičenjima ove godine.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je u putio apel svim nivoima vlasti u BiH da se uključe u rješavanju ovog problema, kao i poziv uspješnim kompanijama koje dobro zarađuju u BiH i od njenih građana da pruže svesrdnu podršku mladim košarkašima.

Spasojević i Čolan su izrazili optimizam nakon sastanka, u nadi da će biti osigurana sredstva do odlaska svih reprezentacija na evropska i svjetska prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.