open-navfaktor-logo
search
Veliki problem
Predsjednik RSBiH tvrdi: Upitno učešće Zmajeva na Evropskom prvenstvu
Veliko je pitanje da li će rukometaši BiH biti dio prvenstva jer nam treba između 100.000 i 150.000 KM, rekao je Umičević
15.11.2019. u 12:16
get url
text

Odlazak rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojeće Evropsko prvenstvo još je pod znakom pitanja, a razlog je nedostatak novčanih sredstava.

Ovo je potvrdio Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza BiH, naglasivši kako je do sada mnogo toga urađeno po pitanju organizacije rukometnog sporta.

- Ima napretka i to je veoma vidljivo, ali treba reći da ima još problema. Ovo se prije svega odnosi za dobijanje ID broja od Porezne uprave Federacije BiH koju smo tužili i zakazano je prvo ročište 29. novembra, zahvaljujući angažovanju Milana Tegeltije, predsjednika Viskog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Ukoliko se ovaj problem ne riješi, onda je veliko pitanje da li će rukometaši BiH biti dio prvenstva Starog kontinenta jer nam treba između 100.000 i 150.000 KM - poručio je Umičević na svojoj Facebook stranici.

On se potom osvrnuo na slučaj rukometaša Halila Šardanovića koji je registrovan u Austriji, ali je i pored toga registrovan za Gračanicu. Sve su to uvidjeli u RK Borac, ali i u EHF-u jer je spomenuti igrač bio prijavljen za nastup u Challenge kupu.

- On je sve prevario kako ljude u RK Gračanica isto tako i naš Savez. Sigurno je da to ne bilo otkriveno da spomenuti klub nije igrao u Evropi, i odmah su reagovali iz sjedišta EHF-a koji su u dopisu naveli da je on registrovan igrač u Austriji. Po ovom pitanju sve će biti jansije početkom iduće nedjelje kada će biti održana sjednica Registracione komisije RSBiH - poručio je Umičević.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH nedavno je prihvatio inicijativu Darka Savića, direktora ŽRK Borac, za formiranje ženske A reprezentacije. Njegovu inicijativu prihvatilo je rukovodstvo Saveza, ali je naišla na veliki odjek kod klubova kao i u sjedištu EHF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.