open-navfaktor-logo
search
Narodno pozorište Mostar
Predstava "Huzur" progovorit će o suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima
Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, u petak, 7. februara, sa početkom u 20 sati, premijerno će biti izvedena praizvedba predstave "Huzur" autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne.
03.02.2020. u 14:09
get url
text
Narodno pozorište Mostar: Premijera nove predstave 7. februara

Predstava "Huzur" donosi priču o borbi, suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić. Dramatizaciju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a muziku Rambo Amadeus.

- Prva repriza predstave je već narednog dana 8. februara, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati 14. i 21. februara od 20 sati - kazali su nam iz Narodnog pozorišta Mostar. 

Također, u mjesecu februaru na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar su i predstave "Ajmo na fuka" Dragana Komadine, koja je na programu u srijedu 19. februara od 20 sati, te "Što te nema" Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića koja je na rasporedu u petak, 28. februara, od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.