Predstava "Huzur" donosi priču o borbi, suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić. Dramatizaciju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a muziku Rambo Amadeus.

- Prva repriza predstave je već narednog dana 8. februara, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati 14. i 21. februara od 20 sati - kazali su nam iz Narodnog pozorišta Mostar. 

Također, u mjesecu februaru na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar su i predstave "Ajmo na fuka" Dragana Komadine, koja je na programu u srijedu 19. februara od 20 sati, te "Što te nema" Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića koja je na rasporedu u petak, 28. februara, od 20 sati.