open-navfaktor-logo
search
Premijera 29. novembra
Predstava "Znaš li" progovara šta sve ljubavno razočarenje budi u nama
Glumci i autori predstave su Alisa Čajić Drmać, Ivana Vojinović i Emir Fejzić
27.11.2019. u 14:55
get url
text
Fejzić, Čajič Drmać i Vojinović: Uspješni mladi glumci
Fejzić, Čajič Drmać i Vojinović: Uspješni mladi glumci

Glumci Alisa Čajić Drmać, Ivana Vojinović i Emir Fejzić, 29. novembra s početkom u 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR, premijerno će izvesti predstavu "Znaš li".

U pitanju je komedija za koju ovaj glumački trio potpisuje tekst i režiju. Kroz predstavu, govore o ljubavi, strasti i nesigurnosti koju emocije bude u nama. Priča počinje kada dvije djevojke čekaju ispred zgrade svaka svog momka da ga iznenade nakon što se vratio sa poslovnog putovanja. Zaplet nastaje kada otkriju da obje čekaju istog momka. Tada odlučuju pripremiti potpuno neočekivan doček i iznenađenje koje neće biti nimalo ugodno. Njegovi pokušaji da zadrži kontrolu nad situacijom čine ovu predstavu duhovitom ali i otkrivaju najskrivenije emocije svih likova na sceni...

- Predstava "Znaš li" govori o ljubavi, strasti i svemu što jedno ljubavno razočarenje može probuditi u nama. Sam naslov i podnaslov postavlja mnogo pitanja u nama i budi nesigurnosti zaljubljenog bića. Kao i uvijek, svjesno ili nesvjesno, glumac donosi sav kofer iskustava sa sobom na scenu i pakuje u karakter lika. Tekst je inspirsan i sastavljen od niza ljubavnih tema koje su nama bile zanimljive- pojasnila je Čajić Drmać.

Fejzić dodaje da predstava tjera svakoga da se zapita i preispita.

- Možemo provesti godine i godine pored neke osobe a da ne znamo ko je zapravo naš partner ili partnerica. Zajedno smo sklopili tekst iz više izvora i iz svog kućnog iskustva- istakao je.

Producent predstave je Rusmir Efendić, kostime je uradila Hatidža Nuhić, a dizajn plakata realizirao Ismar Žalica. Ulaznice za premijeru su već rasprodane, a prva repriza je planirana 30. novembra u isto vrijeme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.