open-navfaktor-logo
search
Izbori u Tuzli
Predstavljamo kandidate za gradonačelnika; Lugavić: Tuzla nema gradski prijevoz uređen na zadovoljstvo građana
U Tuzli će 5. februara biti održani vanredni izbori za gradonačelnika. Ko god da pobijedi, bit će novo lice na ovoj funkciji jer će naslijediti Jasmina Imamovića koji je gradom soli rukovodio 22 godine.
31.01.2023. u 21:40
get url
text
Zijad Lugavić

U utrci za gradonačelnika šest je kandidata, Zijad Lugavić iz Socijaldemokratske partije, Omer Berbić iz Naše stranke te nezavisni kandidati Mirnes Ajanović, Derviš Čičko, Almir Arnaut i Halid Žigić.

Svim kandidatima postavili smo pet identičnih pitanja, evo šta je odgovorio Zijad Lugavić...

Zašto smatrate da biste bili dobar gradonačelnik Tuzle?

Doktor sam ekonomskih nauka i posjedujem bogato radno iskustvo u realnom, javnom i nevladinom sektoru, što je garant daljeg sigurnog razvoja Tuzle. Kao pripadnik Armije Republike BiH sam branio našu Tuzlu i našu BiH te se iskazao kao patriota koji se zalaže i za zajednički život i tekovine antifašizma. Upoznat sam sa kompletnom problematikom funkcionisanja grada te kao osoba sa velikim iskustvom i znanjem znam kako unaprijediti daljnji razvoj Tuzle i kvalitet života naših građana i građanki.

Šta biste prvo napravili ukoliko budete izabrani?

Zahvalio bih se građankama i građanima Tuzle na ukazanom povjerenju. Stavit ću u fokus rada sve potrebe građana i privrednih subjekata jer jedino cjelina daje vidljive rezultate. Grad se mora voditi cjelovito, od velikih razvojnih projekata do posljednje rupe na asfaltu u nekoj ulici i nedostatka klupe u nekom parku. Iako se neke stvari mogu činiti nevažnim, nekome nedostaje baš ta klupa, a taj neko je stanovnik našeg grada. Naravno, važno je imati prioritete i ciljeve koji se žele postići. Nastavit ću sve već planirane pravce razvoja i započete projekte, ali ću se posvetiti i novim pravcima razvoja koji će doprinijeti da građani Tuzle budu i dalje ponosni na svoj grad jer je Tuzla veliki potencijal i jedinstven grad sa jedinstvenim građanima i građankama.

Kako ocjenjujete rad Gradske uprave i kakve biste promjene uveli u radu?

Kao i svaka druga organizacija ili društvo, uvijek može i mora biti bolje. Unaprijedit ćemo efikasnost rada, još više uključiti građane, posebno mlade u procese donošenja strateških i drugih odluka. Pojednostavit ćemo pristup informacijama javne uprave i prijavu problema građana. Bit ćemo otvoreniji i dostupniji građanima i pravnim subjektima.

Šta Tuzla trenutno nema, a morala bi imati?

Javni gradski linijski prijevoz uređen na zadovoljstvo građana.

Šta je ono što u Tuzli postoji, a što bi hitno trebalo mijenjati ili popravljati?

Kvalitetnije uređenje saobraćaja je hitan problem. Također, potreban je još brži razvoj mreže toplifikacije i energetske efikasnosti, proširenje vodovodne i kanalizacione mreže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.