open-navfaktor-logo
search
Srce za djecu
Predstavnik donatora posjetio objekat Roditeljske kuće u Tuzli čija je izgradnja pri kraju
Objekat Roditeljske kuće u Tuzli posjetio je generalni sekretar Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt Naser El-Hamed koji je upoznat sa završenim fazama projekta izgradnje tog objekta, kao i s trenutnom fazom realizacije koja uključuje fasadne i unutrašnje radove.
14.05.2023. u 13:33
get url
text

Kako je saopćeno iz Udruženja Srce za djecu, za projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla sredstva su osigurana u potpunosti zahvaljujući Generalnom sekretarijatu vakufa Države Kuvajt, uz veliku podršku Vakufske direkcije Islamske zajednice BiH i Muftijstva tuzlanskog.

Projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla jedan je od najhumanijih projekata koji se provode na ovim prostorima. Ona se gradi u krugu Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla, a osnovna namjena joj je da pruži besplatan smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove porodice koja se liječe na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju spomenute klinike.

FOTO: Udruženje Srce za djecu

Pored smještaja, Roditeljska kuća Tuzla će pružiti psihosocijalnu podršku oboljelom djetetu i cijeloj porodici, životne namirnice, sigurno okruženje prilagođeno njihovom zdravstvenom stanju, ali prije svega mjesto za odmor, prisustvo porodične atmosfere, mir i bar na trenutak, nastavak izgubljenog djetinjstva koje biva prekinuto usljed uspostavljanja dijagnoze maligne bolesti.

Posjeti obketu Roditeljske kuće u Tuzli prisustvovali su i direktor Vakufske direkcije IZ BiH hafiz dr. Senaid Zaimović, izaslanik Muftije tuzlanskog, te predstavnici Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.