open-navfaktor-logo
search
Turski mediji
Pregovori u toku: Hadžiahmetović izabrao između Bešiktaša i Burnleyja
Amir Hadžiahmetović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, u narednim danima će napustiti Konyaspor.
18.01.2023. u 16:18
get url
text

Posljednjih dana piše se o dvije ponude (Bešiktaš i Burnley) koje su stigle u turski klub za našeg veznjaka, a prema navodim turskih medija Hadžiahmetović je izabrao klub. Zmaj je, navodno, odlučio da želi ostati u Turskoj.

- Bosanskohercegovački fudbale, kojeg je tražio i Burnley, upravi Konyaspora saopćio je da bi više volio ostati u Turskoj i obući dres Bešiktaša - pišu turski mediji navodeći kako Konyaspor za Hadžiahmetovića traži pet miliona eura, da su Englezi nudili četiri, a Bešiktaš 2,5 miliona eura.

VEZANI TEKST - Koliko je Bešiktaš nudio za Hadžiahmetovića: Ponuda odbijena, Englezi daju više, Konyaspor "zateže"

Interes Bešiktaša potvrdio je i Mustafa Goksu, izvršni direktor Konyaspora.

- Stigla je ponuda Bešiktaša za Amira Hadžiahmetovića. Pregovori su u toku. Rekli smo im da moraju ponuditi više novca nego u prvobitnoj ponudi - kazao je Goksu, dodavši:

- Ponuda iz Engleske je približna brojkama koje želimo, ali smo odlučili da ne možemo prihvatiti ovu ponudu.

Mediji u Turskoj navode kako će druga ponuda Bešiktaša iznositi tri miliona eura, što bi Konya po svemu sudeći i prihvatila.

Hadžiahmetoviću ugovor sa Konyasporom istječe 2024. godine. Od njegovog transfera 20 posto će dobiti i Željezničar, odakle je i otišao u redove turskog kluba.

Ukoliko Konyaspor našeg veznjaka proda za tri miliona eura (oko šest miliona KM) na račun Željezničara će "leći" oko 1,2 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.