open-navfaktor-logo
search
Nije se pojavio
Premijer Tulumović o svečanosti RSD "Sloboda": Ne poštuju institucije Tuzlanskog kantona
Ja mogu poštovati ili nepoštovati Žarka Vujovića, ali moram poštovati instituciju Skupštine Tuzlanskog kantona - zaključio je Tulumović
27.12.2019. u 13:50
get url
text
Premijer TK Denijal Tulumović

U Narodnom pozorištu jučer je održana Svečana akademija u povodu 100 godina Radničkog sportskog društva "Sloboda", a nakon toga Kristalnoj svorani hotela "Tuzla održana je i tradicionalna "Crveno crna noć". Ni na jednoj od ove dvije manifestacije nije bilo premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića, ali ni predsjednika Skupštine TK Žarka Vujovića, dugogodišnjeg košarkaša danas ugašenje "Sloboda Dite".

Razlog nedolaska danas je pojasnio Denijal Tulumović, koje je rekao da je dobio poziv, ali da nije došao zbog toga što na pomenute manifestacije nije pozvan Vujović.

- Igrao sam rukomet i možda zbog toga dobro sarađujem s Vujovićem, koji je također bivši sportista. Mene da neko ne pozove na godišnjicu Rukometnog kluba "Konjuh", iz bilo kog razloga, ja bih to osjećao kao uvredu. Ali ne samo mene, nego bilo koga ko je moj politički protivnik, u određenom trenutku. Riječ je o bivšem košarkašu i kapitenu KK "Sloboda Dita", nekome koje je 24 godine života dao tom klubu i takav odnos je nepoštovanje - kaže Tulumović.

Nije u redu doći nepozvan i sasvim je razumljivo da Vujović tu nije došao.

- Ja mogu poštovati ili nepoštovati Žarka Vujovića, ali moram poštovati instituciju Skupštine Tuzlanskog kantona - zaključio je Tulumović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.