open-navfaktor-logo
search
Tužan kraj
Preminula četverogodišnja djevojčica koju je otac ostavio zaključanu u vrelom automobilu
Do ove velike tragedije došlo je jer je navodno 33-godišnji otac trebao skoknuti do svog salona na 15 minuta, ali se to odužilo na dva sata
09.07.2019. u 10:51
get url
text

Četverogodišnja djevojčica iz Rovinjskog Sela koja je bila dva sata u užarenom automobilu prošlog četvrtka preminula je u riječkoj bolnici Kantrida zbog posljedica toplotnog udara i dehidracije, piše Jutarnji list.

Tužan je to epilog nesmotrenosti njenog 33-godišnjeg oca, frizera u tom mjestu kraj Rovinja. Kako se nezvanično moglo saznati, do ove velike tragedije došlo je jer je navodno 33-godišnji otac, za kojega svi imaju samo riječi hvale, trebao skoknuti do svog salona na 15 minuta, ali se to odužilo na dva sata.

Dijete su u lošem stanju u autu navodno primijetili radnici koji rade na gradilištu u tom mjestu. Potom je brzo pozvana Hitna pomoć, a djevojčica je nakon obrade u pulskoj bolnici završila na Kantridi.

Otac je službenicima Hitne pomoći kazao da je djevojčica bila u autu dva sata. Nažalost, četverogodišnjakinja više se nije probudila iz kome.

Istarska je policija u međuvremenu najavila da će protiv oca nakon provedene kriminalističke istrage nadležnom državnom tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu zbog krivičnog djela povrede djetetovih prava.

Policija nije htjela otkrivati detalje događaja pa se samo nagađa što se tačno dogodilo i zašto je 33-godišnji otac ostavio svoju kćerkicu u autu tako dugo ne razmišljajući o najgorim mogućim posljedicama. Naime, njegovi klijenti za njega imaju samo riječi hvale. Kažu da ima još jedno dijete, ali i da je živio život za njih. Tvrde da je bio više nego odgovoran, da o njemu nikada nisu čuli ni jednu jedinu lošu riječ, a kamoli išta o zanemarivanju djece.

- Nikada niko za njega ne bi rekao da zanemaruje svoju djecu ili išta slično. On živi za svoju porodicu. Što se tačno dogodilo tog dana i zašto ju je ostavio u autu, niko ne može dokučiti - kažu njegovi klijenti koji su također iznenađeni raspletom događaja.

Nezvanično se moglo čuti da je bio na bolovanju, a njegova je zaposlenica imala puno posla taj dan pa je morao doći u pomoć, a kako je dijete bilo s njim, dovezao ga je u autu. Navodno je spavala, a on je mislio skoknuti do salona na 15 minuta.

To se očito oduljilo, a dijete su u autu navodno primijetili radnici koji rade na gradilištu u tom mjestu. Potom je brzo pozvana Hitna pomoć, a djevojčica je nakon obrade u pulskoj bolnici završila na Kantridi.

V. d. direktorice Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić rekla je za Jutarnji da je dijete doživjelo toplotni udar jer je bilo oko dva sata u vrućem automobilu na 40 stepeni. Uposlenici Hitne pomoći dijete su našli po dojavi u klimatiziranom prostoru i tada je imalo 38,2 stepena.

- Tek na putu u bolnicu otac im je rekao kako je računao da će se zadržati 15 minuta, a da je prošlo i dva sata da je bila u automobilu. I otac je bio uznemiren jer se ne radi o osobi koja je zanemarivala dijete. Mi smo je stabilizirali i tada je prevezena na Kantridu u Rijeku - kazala je Antić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.