open-navfaktor-logo
search
Pregovori u toku
Prijateljski meč 12. novembra: Zmajevi na Grbavici dočekuju Iran?
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 12. novembra na Grbavici bi u prijateljskoj utakmici mogla odmjeriti snage sa Iranom.
20.10.2020. u 23:26
get url
text

Selektor Dušan Bajević izrazio je želju da na ovoj utakmici nastupe najbolji igrači Premijer lige BiH, pa je stručni štab naše reprezentacije trenutno zauzet poslovima skautiranja naše lige, piše Reprezentacija.ba.

Utakmica protiv Irana trebala bi poslužiti da se reprezentaciji BiH na deficitarnim pozicijama možda nametne neko novo ime iz domaćeg prvenstva, kao što je to u Ligi nacija uradio Branimir Cipetić, desni bek Širokog Brijega.

Ova utakmica dobra je i prilika da se probaju neki mladi reprezentativci poput Šerbečića, Hasića, Gazibegovića, Dedića i Demirovića, no u tom terminu i mlada reprezentacija BiH ima svoju utakmicu pa je upitno da li će ih Bajević uopšte moći pozvati.

Poslije Irana slijede utakmice Lige Nacija protiv Nizozemske i Italije, u kojima ćemo igrati u najjačem sastavu.

Zmajevi su sa Iranom igrali šest međusobnih utakmica, a zadnji put smo se sastali 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kada je BiH slavila sa 3:1.

Golove za BiH zabili su Džeko, Pjanić i Vršajević.

Prethodnih pet međusobnih duela je bilo prijateljskog karaktera. Iran je slavio četiri puta, dok je jedan susret završen bez pobjednika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.