Pripreme

Priština pred Bajram: Kupuju se baklave i tulumbe

Objavljeno: 01.06.2019. u 10:28

U jednoj od najposjećenijih slastičarni u Prištini, ovih dana je pojačana potražnja za tradicionalnim bajramskim slatkišima

Na pragu praznika Ramazanskog bajrama, mnogobrojni građani Prištine muslimanske vjeroispovesti krenuli su sa priprema za njegovo obilježavanje, kupujući namirnice na pijacama, u prodavnicama i poslastičarnicama.

Na zelenoj pijaci u Prištini, mnogi građani pune svoje korpe voćem i povrćem, različitim začinima i svime što je potrebno za dan praznika.

U jednoj od najposjećenijih slastičarni u Prištini, ovih dana je pojačana potražnja za tradicionalnim bajramskim slatkišima, baklavama i tulumbama.

Osim pripreme hrane za praznični ručak, ljudi koji poste predaju sadaku, koja se daje ljudima u potrebi kako bi i oni uživali u mogućnosti da slave Bajram, kao i svi drugi.

Foto: Anadolija

Ramazanski bajram važan je islamski praznik koji se obilježava svake godine nakon ramazana, islamskog mjeseca posta i odricanja.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije