open-navfaktor-logo
search
Nakon obilne kiše
Proglašeno vanredno stanje u Bosanskoj Kostajnici, grad "plivao" u vodi, odnesena tri mosta
Načelnik Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad
17.06.2019. u 09:07
get url
text
get url
text

Jako nevrijeme koje je pogodilo sinoć općinu Bosanska Kostajnica pričinilo je znatnu materijalnu štetu, izlile su rječice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su gradske ulice pretvorili u rijeke.

Načelnik općine Bosanska Kostajnica Drago Bundalo proglasio je vanredno stanje nakon sinoćnjeg nevremena, a već danas bi trebalo da bude imenovana komisija za procjenu štete.

- Oko 21 sat počela je da pada kiša i u roku od sat vremena kompletan grad je `plivao`, više nego 2014. godine. Obilaskom terena konstatovali smo da su odnesena tri mosta na rječici Taviji i da se pojavilo klizište u selu Petrinja koje ugrožava jedan stambeni objekat - rekao je Bundalo Srni.

Prema njegovim riječima, porodica iz ovog objekta je iseljena, a danas će biti traženo rješenje za ovaj problem.

Načelnik općine je dodao da je sa direktorom Civilne zaštite RS-ae Miletom Međedom dogovorio da Kostajnici budu proslijeđene pumpe i sušilice jer je voda ušla u veći broj objekata.

Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.