Nakon obilne kiše

Proglašeno vanredno stanje u Bosanskoj Kostajnici, grad "plivao" u vodi, odnesena tri mosta

Objavljeno: 17.06.2019. u 09:07

Načelnik Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad

Jako nevrijeme koje je pogodilo sinoć općinu Bosanska Kostajnica pričinilo je znatnu materijalnu štetu, izlile su rječice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su gradske ulice pretvorili u rijeke.

Načelnik općine Bosanska Kostajnica Drago Bundalo proglasio je vanredno stanje nakon sinoćnjeg nevremena, a već danas bi trebalo da bude imenovana komisija za procjenu štete.

- Oko 21 sat počela je da pada kiša i u roku od sat vremena kompletan grad je `plivao`, više nego 2014. godine. Obilaskom terena konstatovali smo da su odnesena tri mosta na rječici Taviji i da se pojavilo klizište u selu Petrinja koje ugrožava jedan stambeni objekat - rekao je Bundalo Srni.

Prema njegovim riječima, porodica iz ovog objekta je iseljena, a danas će biti traženo rješenje za ovaj problem.

Načelnik općine je dodao da je sa direktorom Civilne zaštite RS-ae Miletom Međedom dogovorio da Kostajnici budu proslijeđene pumpe i sušilice jer je voda ušla u veći broj objekata.

Bundalo je naveo da je u ovom trenutku veoma teško procijeniti koliko je objekata poplavljeno jer je pod vodom bio cijeli grad.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije