Događaju su prisustvovale domaće i strane diplomate, univerzitetski profesori, osoblje i studenti ERMA programa, a sve u skladu s aktuelnim epidemiološkim mjerama.

U saopćenju za javnost UNSA se navodi da je do danas oko 600 studenata magistriralo na ERMA programu, uglavnom iz jugoistočne Evrope, Evropske unije i šire. Studenti dobijaju dvostruku diplomu sa Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bologni.

Svečanost je otvorila prorektorica za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Enita Nakaš, a uvodno izlaganje u online formatu održala je Dunja Mijatović, komesarka Vijeća Evrope za ljudska prava.

Pored toga, na svečanosti su se obratili Gianluca Vannini, šef operacija Odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije EU u Bosni i Hercegovini, koji se također pridružio putem online medija, te Lorenzo Donatelli, prvi sekretar Ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

Predstavnica generacije 2020/2021 Una Regoje također je podijelila svoje iskustvo i u ime svoje grupe se obratila prisutnima.

Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Bologni,  čestitali su studentima i studenticama na završenom programu i poželjeli im dobrodošlicu u ERMA Alumni mrežu i sve najbolje u profesionalnoj karijeri – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.