open-navfaktor-logo
search
Traže reakciju
Protest na Sonom trgu: Tuzlaci šokirani fotografijama iz Zavoda Pazarić
Damir Gušić kaže da se u Zavodu Pazarić nalazi sin njegovog prijatelja te ističe da je šokiran onim što je vidio na fotografijama
21.11.2019. u 20:36
get url
text
Protest na Sonom trgu u Tuzli

Nakon što su jučer objavljeni snimci iz Zavoda Pazarić na kojima se vide djeca koja su vezana za krevete i radijatore, više stotina ljudi okupilo se večeras u znak protesta na Sonom trgu u centru Tuzle. Ovaj skup organiziran je putem društvenih mreža, a okupljeni su zatražili da nadležni hitno reagiraju.

- Smatramo da je naša građanska dužnost i obaveza da ne tolerišemo bilo kakav vid nasilja, posebno nad djecom. Mislim da oni koji žele nešto da urade da mogu. Ovo večeras je dokaz da možemo napraviti neku promjenu, a ona je u ovom momentu neophodna - kaže Aida Duraković, jedna od učesnica protesta u Tuzli.

Damir Gušić kaže da se u Zavodu Pazarić nalazi sin njegovog prijatelja te ističe da je šokiran onim što je vidio na fotografijama.

- On se tamo nalazi već nekoliko godina. Njegov otac večeras nije mogao ovdje doći, pošto ima još jedno dijete kod kuće. Moj prijatelj nije znao ništa dok nisu objavljene fotografije - kaže Gušić.

On smatra da večerašnji skup neće ništa promijeniti, zato što politika neće reagirati.

{$galerijaFotografija}

Tuzla protest Pazarić
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.