open-navfaktor-logo
search
Igračka križaljka
PSG spreman prodati Neymara, Salihamidžić i Bayern odlučili uštedjeti 42 miliona eura
Kolumbijski veznjak trebao bi biti samo dio domino efekta kada je riječ o transferima u redovima Svetaca
08.05.2019. u 14:52
get url
text

Čini se da je poznata budućnost kolumbijskog veznjaka Jamesa Rodrigueza, kojem na kraju sezone završava posudba u Bayernu. Kako pišu njemački mediji, Bavarci nemaju u planu na kraju sezone aktivirati otkupnu klauzulu za Kolumbijca zbog koje bi Realu morali isplatiti 42 miliona eura.

Prema informacijama iz Njemačke, Rodriguez će se vratiti u Madrid, koji bi ga ipak trebao prodati ovoga ljeta.

Za njegove usluge navodno je zainteresovan Paris Saint-Germain. Kolumbijac bi trebao biti samo dio domino efekta kada je riječ o transferima u redovima Svetaca.

Kako piše njemački Sport Bild, u Parizu su spremni prodati najveću zvijezdu, Brazilca Neymara, koji s klubom ima potpisan ugovor do ljeta 2022. godine. No pitanje je li iko spreman platiti obeštećenje u iznosu od nevjerovatnih 350 miliona eura. Ukoliko proda Neymara, PSG bi na taj način riješio sve probleme u vezi s finansijskim fair-playom.

Trener Thomas Tuchel, o čijem odlasku se dosta pričalo i pisalo posljednih dana, u potrazi je za "šesticom", a kao potencijalno pojačanje PSG-a na toj poziciji spominjao se Leandro Paredes. Prva želja njemačkog stručnjaka bio je N'Golo Kante, ali je francuski veznjak pod ugovorom s Chelseajem do ljeta 2023. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.