open-navfaktor-logo
search
Inicijativa ima, ali...
Pusta obećanja: Košarkašice BiH nisu dobile nijednu KM za osvojeno peto mjesto na EP-u
Nakon osvajanja petog mjesta na Evropskom prvenstvu košarkašicama reprezentacije BiH su stigle čestitke sa svih nivoa vlasti.
09.07.2021. u 20:47
get url
text

To je naljutilo naše sportistkinje, jer nisu imale adekvatnu podršku nadležnih prije takmičenja, a na prijemu u sarajevskoj Vijećnici nepravdu je rekla ispraviti gradonačelnica Benjamina Karić.

- Hvala vam što ste nas učinile ponosnim i što ste za ovu zemlju učinile više od svakog političara - između ostalog je rekla Benjamina Karića i obećala nagradu.

Nažalost, sve je ostalo na riječima i iz Grada Sarajeva još nije uplaćena nijedna konvertibilna marka na račun Košarkaškog saveza BiH za nagradu košarkašicama. Nije poznato da li će se to desiti, u augustu, septembru, oktobru...

VEZANI TEKST - Razija Mujanović: Ovo je nešto prvo veliko što su napravile, ali obećavam da nije posljednje

Tokom dana pokušali smo u nekoliko navrata kontaktirati gradonačelnicu Benjaminu Karić, ali ona nije odgovarala na naše pozive. Pojašnjenje situacije oko nagrade za košarkašice dala je šefica kabineta gradonačelnice Erna Čolić.

- Čeka se rebalans budžeta. Nezahvalno je reći kada će to biti. Čim prije se nadamo. Ne znam na koju će sjednicu ići rebalans budžeta, mora se usvojiti da bi se izvršila isplata. Prije septembra vjerovatno neće biti ništa od nagrade za košarkašice – rekla je za Faktor Čolić.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan ističe da nakon povratka sa EP nisu dobili podršku nijednog nivoa vlasti.

- Nakon što su košarkašice osvojile peto mjesto mi još uvijek čekamo. Inicijativa vidjeli smo da ima, ali... Svi su pričali i hvalili, a nadamo se da će neko konačno inicijativu provesti do kraja i nagraditi naše zlatne košarkašice. Nismo dobili ni nijednu konvertibilnu marku za sada. Ima inicijativa od gospodina Vlatka Glavaša i to se čeka. Ostali još uvijek samo pričaju, međutim nemamo ništa konkretno. Niko nas nije ni zvao da dođemo i razgovaramo o potrebama reprezentativnih selekcija. Nadamo se da će se neko javiti i da vidi kakvi su naši planovi. Očekuju nas kvalifikacije za SP za košarkaše, kvalifikacije za EP i SP za košarkašice. Imamo mi dosta posla, ali treba neko povesti računa o košarkašima i košarkašicama i da im se obezbijede što bolji uslovi za pripreme – kaže Čolan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.