open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Radnici "Parka" na terenu: Uređuju se travnjaci na deset lokacija
Kako je saopćeno iz ovog preduzeća, najveća akcija je na Dobrinji
25.05.2019. u 11:07
get url
text

Radnici preduzeća "Park" danas će pokositi i prikupiti travu na deset lokacija na kojima ovo preduzeće ima nadležnost održavanja.

Kako je saopćeno iz ovog preduzeća, najveća akcija je na Dobrinji gdje ekipa zadužena za ovo područje grada danas kosi travu na površinama uz šetalište pored Dobrinjskog potoka, zatim na Trgu djece Dobrinje, Trgu sarajevske olimpijade, ulici Dobrinjske bolnice, a na istim lokacijama uz radnike s kosilicama i mehanizacijom su i radnici kojima je zadatak pokupiti pokošenu travu.

U Centru će danas mašinska košnja biti obavljena u parku Koševo i u ulici Avde Hume, kao i na škarpi u blizini tunela na Ciglanama. Na području Novog Sarajeva, a košenja i prikupljanja trave u ulici Avde Smajlovića, u toj i u Kolodvorskoj ulici planirano je uređenje nasada žive ograde.

{$galerijaFotografija}

U naselju Pejton radnici "Parka" će, osim košnje i prikupljenja pokošene trave, orezati živu ogradu, očistiti parkovske staze, a na Stupu će očistiti korov i travu uz nasade žive ograde.

Također, s mehanizacijom su jutros na terenu i radnici "Parkove" jedinice zadužene za naselje Vogošća i to u ulici Feriza Merzuka, gdje uređuju travnjake, odnosno kose i prikupljaju travu.

Na terenu je i ekipa "Parka" specijalizovana za njegu i orezivanje stabala te će danas orezati i podići nivo krošnji stabala u ulici Nurije Pozderca, u Novom Gradu. 

Radnici Parka uređuju travnjake 25.09.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.