open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Radončić o naredbi Štaba CZ Kantona 10: Dok se mi borimo sa koronavirusom, neki maštaju o paradržavnim projektima
Povodom novih zapovijedi koje se odnose na suzbijanje pojave i širenja koronavirusa koje su donesene na vanrednoj sjednici Štaba civilne zaštite Kantona 10 u kojima se, između ostalog, zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona, na svom Instagram profilu oglasio se ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.
22.03.2020. u 22:06
get url
text

- Dok se mi borimo sa koronavirusom, neki maštaju o paradržavnim projektima. Danas je stigao Zahtjev zapovjednika Kriznog stožera "Hercegbosanske županije" i, vjerovali ili ne, Zapovjedi kojom se “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije”. Ne samo da ovaj Zahtjev neću staviti kao tačku dnevnog reda Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, već ću, kao ministar sigurnosti BiH, u roku sutra podnijeti krivičnu prijavu protiv Ivana Jozića, koji je potpisao oba akta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

POBIJEDIT ĆEMO I PANDEMIJU I SEPARATIZAM Dok se mi borimo sa koronavirusom, neki maštaju o paradržavnim projektima. Danas je stigao Zahtjev zapovjednika Kriznog stožera "Hercegbosanske županije" i, vjerovali ili ne, Zapovjedi kojom se “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije”. Ne samo da ovaj Zahtjev neću staviti kao tačku dnevnog reda Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, već ću, kao ministar sigurnosti BiH, u roku sutra podnijeti krivičnu prijavu protiv Ivana Jozića, koji je potpisao oba akta. Tužioci i nadležni sud moraju naučiti pojedince čija je nadležnost državna granica i da Ustav BiH garantira pravo svakom građaninu da se slobodno može kretati svakom stopom njegove države. Ovo nije ni 1992. godina, ni ratni period, ovo su pandemija i separatizam, koji će biti pobijeđeni.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Tužioci i nadležni sud moraju naučiti pojedince čija je nadležnost državna granica i da Ustav BiH garantira pravo svakom građaninu da se slobodno može kretati svakom stopom njegove države. Ovo nije ni 1992. godina, ni ratni period, ovo su pandemija i separatizam, koji će biti pobijeđeni - naveo je Radončić u objavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.