On je na svom Instagram profilu uz komentar objavio i dopis koji je danas direktor Granične policije BiH Zoran Galić uputio direktoru Policije RS, te odgovor Darka Ćuluma upućen Galiću. 

- U situacijama viška riječi ili politizacijama, najbolje se ponašati institucionalno. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, jutros je tražio pismeno pojašnjenje od Ministarstva unutrašnjih poslova RS i dobio zvaničan odgovor od Darka Ćuluma, direktora policije RS. Stavljam na uvid javnosti odgovor gospidina Ćuluma na zahtjev gospodina Galića i Galićev naknadni akt. Konstatacija na kraju Ćulumovog akta, kao i posljednji pasus Galićevog dopisa, odlično objašnjavaju da obje policijske agencije rade isključivo u okviru zakona i da nema nikakvog izlaska na granicu ili entitetsku liniju - naglasio je Radončić. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

POLICIJA RS NEĆE BITI NA GRANICI: Povodom medijskih ili političkih najava i polemika da će policija RS navodno biti postavljena na granicama Bosne i Hercegovine, treba biti precizan i saopštiti da takva opcija ne pistoji. U situacijama viška riječi ili politizacijama, najbolje se ponašati institucionalno. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, jutros je tražio pismeno pojašnjenje od Ministarstva unutrašnjih poslova RS i dobio zvaničan odgovor od Darka Ćuluma, direktora policije RS. Stavljam na uvid javnosti odgovor gospidina Ćuluma na zahtjev gospodina Galića i Galićev naknadni akt. Konstatacija na kraju Ćulumovog akta, kao i posljednji pasus Galićevog dopisa, odlično objašnjavaju da obje policijske agencije rade isključivo u okviru zakona i da nema nikakvog izlaska na granicu ili entitetsku liniju.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on