Subota, 03.06.2023.

Ramić, Mijatović i Bratić s povratnicima u Bosanskoj Gradišci

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Edin Ramić, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Vojin Mijatović i zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a i član Predsjedništva SDA Senad Bratić posjetili su povratničku zajednicu u Bosanskoj Gradišci.

S povratnicima su razgovarali o njihovim potrebama, dok su za 100 povratničkih porodica uručili prehrambeno - higijenske pakete.

- Ova posjeta nam itekako znači. Rijetke su posjete političara našoj lokalnoj zajednici, stoga smo posebno obradovani da je sto povratničkih porodica u stanju potrebe dobilo i pakete. Znamo da se nalazimo u vremenu krize, pa je ova podrška došla u pravo vrijeme - kazao je Almir Ahmetagić, povratnik u Bosansku Gradišku.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je osiguralo pakete s hranom i higijenskim artiklima.

- Ovu aktivnost smo trebali realizirati krajem protekle godine, ipak se desila danas. Iskoristili smo priliku da pozovemo ljude da se prijave na javne pozive koje raspisujemo kako bi iskoristili i druge vidove pomoći koje nudi Ministarstvo - ističe ministar Ramić.

Vojin Mijatović ističe važnu ulogu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u povratničkim mjestima.

- Još jednom u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica pokazuju da im je podjednako bitan svaki čovjek u povratničkim mjestima bez obzira gdje žive. Nažalost još uvijek imamo populacije stanovnika naše domovine koji su u stanju potrebe i ovo je način da im se bar malo pomogne - zaključio je Mijatović.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh