Nedjelja, 24.01.2021.

Ministarstvo raseljenih

Ramić u Zvorniku: Otvoren put u povratničkom naselju Kamenica Gornja

Danas je u povratničkom naselju Kamenica Gornja, u općini Zvornik, otvorena obnovljena dionica lokalnog puta Mehići - Božići, u dužini od 2270 metara

Riječ je o putu koji spaja područja tri općine - Zvornika, Kalesije i Šekovića, a projekat su finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Zvornik.

Puštanju u promet ovog infrastrukturnog projekta prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, potpredsjednik RS iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić, zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i predstavnici bošnjačke povratničke zajednice u ovom kraju.

Ministar Ramić je kazao kako je Ministarstvo u ovom mandatu napravilo značajan iskorak sa ulaganjima na područje Zvornika, što je rezultiralo primjetnim napretkom u jačanju bošnjačke povratničke zajednice na ovom području.

-Poseban naglasak u ulaganjima, kroz ovaj manadat, bio je u jačanju saobraćajne povezanosti ruralnih povratničkih zajednica, kako sa najbližim gradskim centrima, tako i sa Federacijom. Bolje putne komunikacije utječu na sve ostale aspekte života - od ekonomije, preko obrazovanja pa do zdravstva. Kad su bolji putevi, radna mjesta, škole, bolnice i sve drugo je bliže i lakše dostupno. Zvornik je među najjačim i najvažnijim povratničkim zajednicama, i cilj je da u idućem periodu bude ostvareno još više ulaganja i prisustva institucija na ovom kraju- kazao je Ramić.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović prenio je poruke gradonačelnika Zorana Stevanović uime Gradske uprave da je saradnja Grada Zvornika i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica primjer pozitivne prakse u radu za opću korist lokalne zajednice, sa fokusom na povratnička naselja.

-Putevi i drugi objekti od općeg ionteresa, koje smo zajednički gradili, korisni su velikom broju ljudi, te imaju funkciju povezivanja ljudi i poboljšanja života na zvorničkoj općini. Dosadašnja saradnja je na zavidnom nivou, a naš zajednički fokus je da u idućem periodu sačuvamo ovaj intenzitet rada i obogatimo ga dodatnim aktivnostima i ulaganjima-kazao je.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh