open-navfaktor-logo
search
Žestoke uvrede
Rashford nova žrtva rasističkih napada u engleskoj Premier ligi
Fudbaleri engleskih klubova Rashford, Pogba, Abraham i Meite bili su meta rasističkih napada na društvenim mrežama, a menadžer Manchester Uniteda Solskjaer kazao je da je ludost da se o tom problemu govori i 2019. godine
25.08.2019. u 15:00
get url
text

Sve češći rasistički napadi brinu rukovodstvo engleske Premier lige, a posljednja žrtva takvog napada bio je mladi napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim s Old Trafforda poražen je u jučerašnjem meču od Crystal Palacea, a 21-godišnji engleski reprezentativac Rashford nije uspio realizirati penal u 70. minuti meča.

Rashford se zbog promašenog jedanaesterca našao na udaru rasističkih napada na društvenim mrežama.
Skoro identičan slučaj zabilježen je i prethodne sedmice kada je zbog promašenog penala žrtva rasističkih napada na društvenim mrežama bio francuski fudbalski as Paul Pogba.

Prošle sedmice su, također, zbog promašenih penala na meti rasista na društvenim mrežama bili i napadač Chelseaja Tammy Abraham i Readingov fudbaler Yakou Meite.

- I prošle sedmice smo pričali o ovom problemu. Moramo stati, nemam riječi. Mnogo antirasističkih kampanja je provedeno, ali napadači se sada kriju iza lažnih identiteta na društvenim mrežama. Ludost je da u 2019. godini govorimo o rasizmu - kazao je šef stručnog štaba Manchester Uniteda Ole Gunnar Soskjaer.

Bivši fudbaler Manchester Uniteda i selektor ženske fudbalske reprezentacije Engleske Phil Neville pozvao je sve fudbalere Premier lige da zbog rasističkih napada bojkotiraju društvene mreže i taj vid komunikacije s navijačima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.