open-navfaktor-logo
search
Motiv nepoznat
Ratni načelnik i "gospodar Čapljine" Pero Marković pretučen u centru grada
Neslužbene informacije govore kako je Markovića napao bivši pripadnik HOS-a
24.10.2019. u 08:04
get url
text

U srijedu se u Čapljini dogodio incident u kojem je pretučen bivši načelnik ove općine Pero Marković. Napad se dogodio u jutarnjim satima, neslužbeno, pred većim brojem svjedoka, a na lice mjesta su ubrzo nakon okršaja došli policija i hitna pomoć. "

-Pacijent je primljen u SKB Mostar i dijagnosticirane su mu teške tjelesne povrede. Nije životno ugrožen, ali bit će zadržan na liječenju- rekli su za Bljesak.info iz mostarske bolnice.

Iz MUP-a HNK-a se još uvijek nisu oglasili o ovome slučaju, Neslužbene informacije govore kako je Markovića napao bivši pripadnik HOS-a.  Očekuje se kako će policija otkriti što je motiv napada na bivšeg načelnika. 

Podsjećanja radi, Pero Marković, je ratni načelnik i "gospodar Čapljine“.

Prema izvodu iz zapisnika razgovora predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana sa  delegacijom HVO-a Posavine, te općina Ravno, Čapljina i Stolac u predsjedničkim dvorima 21.09.1993. Pero Marković je kazao:

-Gospodine predsjedniče, kada se tiče Mostara od Bune do Stoca i do Čapljine natrag, to je prostor otprilike 250 kvadratnih kilometara, nema nijednog Muslimana, nastanjeni su Hrvati i mi smo iz Kaknja doveli tri hiljade Hrvata, iz Travnika također, i Hrvate iz Konjica. Ono što je zdravo kuća, to je napučeno sve. Za njima su došli i njihovi svećenici.

Nakon rata je 1996. izabran za guvernera HNK, ali je ubrzo  OHR smijenio sa te funkcije. Poslije je izabran za generalnog direktora poduzeća "Šume Herceg-Bosne“, a u novembru 2002. je odlukom OHR-a smjenjen i sa te funkcije, zabranjeno mu je obavlja svake službene, izborne ili imenovane javne dužnosti u BiH, kandidiranje na izborima i obavljanje dužnosti u političkoj stranci. Zbog toga je svoj radni angažman dobio u HEP-u u Republici Hrvatskoj.

Pero Marković je i dalje "siva eminencija“ čapljinske politike, stvorio je i podržavao HDZ 1990 u Čapljini. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.