Tenzije

Reagovala zvanična Podgorica: Na razgovor pozvan ambasador Srbije

Objavljeno: 20.06.2019. u 15:33

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore

Podgorica

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog, kako je saopšteno iz tog resora, kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Republike Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz MVP, tom prilikom, državni sekretar ambasador Zoran Janković ocijenio je zabrinjavajućim i neprimjerenim izjave ministra u Vladi Republike Srbije, te prenio očekivanje da će se zvanični Beograd ograditi od pomenutih izjava. 

-Teške kvalifikacije iznesene na račun predsjednika Crne Gore neprihvatljive su, nijesu na liniji dobrosusjedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dvije države - navodi se u saopštenju MVP Crne Gore.

Također, ambasador Janković je, kako se navodi u saopštenju, ocijenio neprimjerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji, povodom nacrta Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica Crne Gore.

Podsjećamo, na najavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da je država odlučna da usvoji zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji između ostalog predviđa da će svi vjerski objekti sagrađeni prije 1918. godine, a za koje vjerske organizacije nemaju dokaze o vlasništvu, biti pripisani u vlasništvo države, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, Nenad Popović rekao je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "najveći kriminalac u Evropi".

Oštre poruke povodom navedenog zakona na račun Crne Gore stigle su i od šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije