open-navfaktor-logo
search
Samo kod nas
Rekao, pa porekao: Marinko Umičević protiv svoje volje postao predsjednik RSBiH
Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza entiteta RS, preuzeo je funkciju predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.
28.04.2021. u 18:38
get url
text
get url
text

Iako je nedavno istakao kako ne želi prihvatiti ovu ulogu, na kraju je ipat popustio, a u saopćenju za javnost objasnio je i zbog čega je promijenio mišljenje.

VEZANI TEKST - Prce odgovorio Umičeviću: Govorio je i da smo orgijali poslije utakmice, pljuju nas oni kojima je ovo prolazna stanica

- Protiv svoje volje, ipak sam odlučio da se prihvatim dužnosti predsjednika RSBiH. Iako sam ranije isticao kako neću više obavljati ovu funkciju, a kao jedan od razloga jeste moje narušeno zdravlje, te sam zbog toga predlagao da neko od preostala tri člana Upravnog odbora RSBiH iz RS preuzme ovu obavezu (Vojislav Rađa, Vlado Šegrt ili Aleksandar Miljuš).

Međutim, pošto niko od njih nije bio spreman da se prihvati ove funkcije, iz tog razloga sam bio prinuđen da ponovo preuzmem ulogu prvog čovjeka rukometnog sporta na nivou BiH - napisao je Umičević, dodavši:

- Svjestan sam da nas očekuje mnogo posla u periodu koji dolazi. Jedan od prioritetnih zadataka bit će rješavanje spora sa Poreskom upravm FBiH i nadam se da ćemo konačno dobiti ID broj. Nadam se da će i muška A reprezentacija uspjeti da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

Želim istaći kako sam bio i pokretač rada ženske A reprezentacije BiH, te nas i na ovom planu čeka dosta posla. Iskreno vjerujem kako ćemo naići na razumijevanje i kod sponzora bez kojih ćemo teško sprovesti sve planirane aktivnosti.

Na kraju, želio bih da se zahvalim ljudima iz Olimpijskog komiteta BiH koji su nam uvijek bili na raspolaganju i u najtežim trenucima bili su uz RSBiH - poručio je Umičević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.