open-navfaktor-logo
search
Svjetsko prvenstvo
Reprezentacija beskućnika BiH osigurala plasman u drugu fazu takmičenja
Slijede utakmice protiv Brazila i JAR-a, a naši reprezentativci se nadaju novim uspjesima
30.07.2019. u 12:58
get url
text

Reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine (BiH) pobjedom protiv Kostarike 8:2, osigurala je plasman u drugu grupnu fazu, u kojoj će za protivnike u grupi B imati Brazil, Južnoafričku Republiku (JAR), Francusku, Norvešku i Škotsku, javlja Anadolu Agency (AA).

Prva utakmica protiv Brazila na rasporedu je danas u 13:30 sati (14:30 sati u BiH) na terenu 2, a druga utakmica protiv JAR-a u 16:40 sati (17:40 sati) na terenu 3.

Nakon jučerašnjeg poraza od ekipe Egipta i pobjede nad reprezentacijom Češke, ekipa je shvatila ozbiljnost takmičenja i u drugu grupnu fazu ulazi sa jasnim namjerama da se izbori za prolaz dalje.

Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS saopćio je kako je bh. reprezentacija stigla u Kardif u petak, a tradicionalno već nekoliko godina put su finansijski podržali Grad Doboj i Grad Gračanica odnosno gradonačelnici Boris Jerinić i Nusret Helić, koji su osigurali avio karte i troškove izrade viza. Već drugu godinu za redom podršku reprezentaciji su dijelom pružili i drugi donatori.

Udruženje Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS iz Doboj-Istoka kao partner Homeless World Cup (HWC) organizacije iz Škotske je nosioc ovog projekta od septembra 2011. Od tada pa do danas reprezentacija beskućnika BiH je učestvovala na svjetskim prvenstvima u Meksiku, Poljskoj, Čileu, Holandiji, Škotskoj, Norveškoj s kojih je najveći uspjeh titula vice prvaka svijeta osvojena na prvenstvu u Čileu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.