open-navfaktor-logo
search
Demantovao člana Odbora
Rizvanović: Uprava Bosnalijeka na čelu sa Uzunovićem uživa potpuno povjerenje Nadzornog odbora
Predsjednik Nadzornog odbora Bosnalijeka Nedim Rizvanović saopćio je da uprava Bosnalijeka na čelu sa Nedimom Uzunovićem uživa potpuno povjerenje Nadzornog odbora.
14.05.2022. u 08:52
get url
text

VEZANI TEKST - Avdagić: Ni dosadašnji ni novi Nadzorni odbor Bosnalijeka nije dao podršku Uzunoviću

Time je Rizvanović demantovao člana Nadzornog odbora Madžida Avdagića koji je izjavio da ni dosadašnji ni novi Nadzorni odbor Bosnalijeka nije dao podršku direktoru Uzunoviću.

- Komisija za vrijednosne papire je 14. 4. 2022. godine u registar emitenata upisala Nadzorni odbor Bosnalijeka u sastavu Nedim Rizvanović, predsjednik te Bernadin Alagić, Vedad Tuzović, Madžid Avdagić i Samir Telibečirović, članovi Nadzornog odbora. Rješenjima nadležnih institucija riješena je svaka dilema oko legitimnosti upravljačkih tijela te spomenuti Nadzorni odbor nastavlja redovan rad sa Upravom društva u sastavu Nedim Uzunović, Adnan Hadžić i Mirela Spahić - saopćio je Rizvanović dodajući da su izuzetno ponosni na ono što Bosnalijek danas predstavlja u Bosni i Hercegovini i u svijetu.

Rizvanović ističe da je Bosnalijek svijetli primjer uspješne kompanije koja iz godine u godinu bilježi pozitivne trendove rasta i razvoja.

- Bosnalijek je doživio procvat u svim segmentima rasta i unapređenja poslovanja u zadnjih nekoliko godina, upravo u vrijeme sadašnje Uprave. Postojeći članovi Nadzornog odbora u potpunosti podržavaju rad Uprave kompanije i izuzetno smo ponosni na postavu koja je uspjela da sačuva i unaprijedi poslovanje u svim segmentima, bez obzira na velike izazove sa kojima su se susreli u prethodnom periodu - zaključio je Rizvanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.