open-navfaktor-logo
search
Iskusni desni bek
RSBiH se oglasio nakon odluke Marka Panića da se neće odazivati pozivima selektora
Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Panić u nedavnom medijskom istupu kazao je kako neće nastupati za nacionalni tim dok je za njegovim kormilom hrvatski stručnjak Ivica Obrvan.
08.09.2021. u 11:20
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Marko Panić potvrdio: Neće igrati za rukometne Zmajeve dok je selektor Ivica Obrvan

- Reprezentaciji sam stalno bio na raspolaganju. Tu sam bio kad sam igrao i kad nisam igrao, ali jednostavno se neću odazivati dok je ovaj trener tu. To je moja odluka i stav. Reprezentacija može računati na mene u budućnosti, ali ne pod palicom ovog trenera - izjavio je Marko Panić za Dnevni list, te istakao kako neće iznositi detalje i razloge svoje odluke.

Nakon Panićevog istupa oglasio se i Rukometni savez Bosne i Hercegovine nakon sjednice Upravnog odbora koja je održana jučer, a kao nastavak sjednice od 17. jula ove godine.

- Povodom medijskih istupa Marka Panića "da neće igrati za reprezentaciju dok je Ivica Obrvan selektor", UO RSBiH ne razumije način na koji je to uradio Marko Panić, te ne razumije njegovu odluku da neće igrati za reprezentaciju. Stav UO RSBiH je da igrači nastupaju za reprezentaciju svoje države, a ne za bilo kojeg pojedinca. Takva vrsta komunikacije i saopćavanja odluke je neprihvatljiva, pogotovo jer se radi o jednom profesionalcu - poručili su iz RSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.