open-navfaktor-logo
search
Pokazao humanost
Rudar iz Banovića novčani dio nagrade poklonio narodnoj kuhinji Imaret
Salih Husarkić, dugogodišnji uposlenik Rudnika mrkog uglja Banovići, dobitnik je godišnje plakete u svom preduzeću za doprinos u radu.
22.12.2021. u 13:00
get url
text

Ovaj skromni i vrijedni Banovićanin je pokazao veliku humanost i odlučio da novčani dio nagrade u iznosu od 450 KM donira Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli.

Na tome nije stao, pa je dio sredstava od regresa za godišnji odmor utrošio za nabavku najpotrebnijih namirnica za Narodnu kuhinju koje je zajedno sa suprugom Rukijom lično uručio u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Tuzli, gdje se spremaju obroci za socijalno ugrožene građane na ovom području, saopćeno je iz Regionalnog odbora Merhameta Tuzla.

- Umjesto da organiziram neko sijelo ili proslavu od ovog novca, što se obično radi, osjetio sam neku potrebu da pomognem najugroženije među nama i izuzetno sam zadovoljan što sam dobio mogućnost da to učinim - kazao je Husarkić.

On je u svojoj sredini poznat i po neobičnom hobiju, i u slobodno vrijeme veoma uspješno pravi replike napoznatijih džamija u našoj zemlji koristeći drvca šibica.

- Najtoplije zahvaljujemo gospodinu Husarkiću na vrijednoj donaciji i mnogim pojedincima i firmama na značajnom odzivu na naš apel za podršku Narodnoj kuhinji Imaret. Pružili su nam veliku pomoć da prebrodimo tešku situaciju s nedostatkom namirnica uzrokovanu poskupljenjem hrane na tržištu. Molimo i druge koji su u mogućnosti da slijede ove primjere - kaže Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla.

U Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli, najvećoj u BiH, trenutno se hrani više od 2.400 korisnika, a obroci se dijele na čak 19 punktova, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.