open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Rukometni Zmajevi uspješni na prvom testu: Kombinovani tim bolji od Saudijske Arabije
Rukometna reprezentacija BiH u prvom prijateljskom susretu u sklopu priprema za EURO 2020 sa 38:24 savladala je selekciju Saudijske Arabije
24.12.2019. u 19:18
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kontrolnom susretu u sklopu priremama za EURO 2020 na Ilidži je sa 38:24 savladala selekciju Saudijske Arabije.

Zmajevi su utakmicu, baš kao što je selektor Bilal Šuman najavio, počeli u kombinovanom sastavu, a na parket je poslao Grahovca, Haseljića, Panića, Tarabocchiju, Hercega, Keškića i Vranješa.

Bh. selektor danas je odmarao Terzića, Prcu, Malinovića, Karačića, Ovčinu i Senjamina Burića, koji su sa tribine dvorane hotela Hills pratili svoje kolege.

Već na samom startu meča Šuman je isprobao i varijantu bez golmana već u osmoj minuti susreta, a u ovoj situaciji Toromanović je ušao umjesto Grahovca. Igra s dva pivota stvorila je višak na krilu, pa je Ibrahim Haseljić pogodio za 4:2. Već u narednom napadu naše selekcije Vranješ je pogodio za plus tri.

Minut kasnije golman Saudijske Arabije dobrom intervencijom je "skinuo" zicer našem pivotmenu.

Herceg je prezciznim udarcem pogodio Mirko Herceg je pogodio za 7:3, ali je naša selekcija loše reagovala na brzi centar Saudijske Arabije.

{$galerijaFotografija}

U 18. minuti, u rasponu od svega nekoliko sekundi, Nebojša Grahovac uvezao je dvije odbrane, koje je Vranješ "nagradio" golom za 11:6, da bi Keškić u narednom napadu pogodio za 12:6.

Do kraja prvog dijela prednost našeg tima je konstantno rasla, da bi poslije 30 minuta igre semafor pokazivao 19:12.

U drugom poluvremena prednost najboljih bh. rukometaša je konstantno rasla, a konačan rezultat glasio je 38:24.

Ibrahim Haseljić bio je najefikasniji igrač naše selekcije sa osam golova, Vladimir Vranješ je postigao pet, dok su po četiri dali Marko Panić i Mirko Herceg.

BiH - Saudijska Arabija 24.12.2019.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.