open-navfaktor-logo
search
Premijer USK
Ružnić pozvao sve parlamentarce iz Krajine da se ujedine
Pozvao ih dadaju maksimalan doprinos za realizaciju projekata i aktivnosti od interesa za USK, kao što su izgradnja aerodroma u Bihaću, poboljšanje putne infrastrukture, projekt gasifikacije...
05.11.2019. u 17:48
get url
text

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić uputio je danas poziv na zajednički sastanak i uspostavljanje koordinacije rada predstavnicima Unsko-sanskog kantona u parlamentima viših nivoa vlasti.

- Kao izabrani predstavnici sa Unsko-sanskog kantona na svim nivoima vlasti vi ste ključni subjekt, predstavljate građane i imate posebnu odgovornost za rad u najboljem interesu svojih zajednica koje predstavljate. Molim da postavite interese građana Unsko-sanskog kantona ispred političkih i da svoj rad usmjerite na rad u partnerstvu radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i da date maksimalan doprinos za realizaciju projekata i aktivnosti od interesa za Unsko-sanski kanton kao što su izgradnja aerodroma u Bihaću, izgradnja i poboljšanje putne infrastrukture, projekt gasifikacije Unsko-sanskog kantona, izmjena postojećeg sistema raspodjele javnih prihoda između kantona i općina u Federaciji BiH i rješavanje migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona - navodi Ružnić u pozivu. 

Kako dalje dodaje, Vlada Unsko-sanskog kantona ima namjeru u narednih 15 dana održati sjednicu sa svim izabranim zvaničnicima u zakonodavnim tijelima viših nivoa vlasti na kojoj bi se zauzeli stavovi i precizirali prioriteti zajedničkog rada od značaja za Unsko-sanski kanton.

- Uspostavljanje koordinacije izvršne vlasti Kantona i parlamentaraca s područja Unsko-sanskog kantona a s ciljem planiranog djelovanja, u interesu naših građana, bila bi dobra poruka i primjer za uspostavljanje mehanizma državne koordinacije u oblastima od posebnog značaja kao što je, na primjer, oblast migracija - navodi se u pozivu.


Poziv premijera USK Mustafe Ružnića
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.