open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Sablić: Patimo se mi, nije to ništa novo; Ivanković: Nije mala stvar uzeti bod na Koševu
Fudbaleri Sarajeva i Širokog Brijega u derbiju sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine podijelili su bodove.
28.08.2021. u 00:18
get url
text

Susret koji nije obilovao s mnogo prilika na kraju je okončan rezultatom 0:0. Ovim remijem Sarajevo je prekinulo niz od tri pobjede.

VEZANI TEKST - Derbi kola nije opravdao očekivanja, bez golova u duelu Sarajeva i Širokog Brijega

- Tvrda i teška utakmica, po ne baš laganom travnjaku. Nešto više od igre smo imali mi, međutim, onako na brzinu rezime, neriješeno je bilo objektivno. Rezultat je bio objektivan, nedostajalo nam je svježine, pogotovo gore naprijed. Ekipa Širokog Brijega je odigrala petu neriješenu utakmicu, vidjelo se da imaju dobru odbrambenu strukturu. Mi smo teško pronalazili prostor, nije bilo puno šansi, po jedna izgledna s obje strane - rekao je šef stručnog štaba Goran Sablić nakon utakmice, te dodao:

- Patimo se mi, nije to ništa novo. Mi smo u procesu, nemamo balansa. Imamo grupu igrača koji nisu bili u Sarajevu i nisu participirali, a odradili su pripreme. Neki nisu odradili pripreme, a odmah su upali u tim. Vidjelo se da fali svježine nakon povreda.

Trener Širokobriježana Jure Ivanković nije bio nezadovoljan bodom sa Koševa.

- Ne mogu reći da sam nezadovoljan, nije mala stvar uzeti bod na Koševu i ne treba biti sitničav. Zadovoljni smo bodom, iako smo imali na početku utakmice kao i na kraju puno situacija gdje smo mogli dosta bolje reagovati. Nedostaje nam hrabrosti, odlučnosti i iskustva da riješimo te situacije - rekao je strateg tima sa Pecare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.