Sanela Prašović Gadžo, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, poznata je i po svojim objavama na društvnim mrežama. Tako se, između ostalog, oglasila i povodom najave organizatora SFF-a da će filmske predstave na otvorenom biti organizirane tako da će sjedišta biti podijeljena u pet zona po 100 stolica. 

Uz opasku da je fan i posjetitelj filmskih projekcija Sarajevo Film Festivala, otkako on postoji, navela je da joj je povod za reakciju fotografija kina Metalac koja je objavljena i trenutna epidemiološka situacija. 
Medjutim, gledam ovu fotografiju maloprije i razmisljam o trenutnoj epidemioloskoj situaciji.

- Sad kad vidim ovu fotografiju i manipulaciju na istoj, onda razmišljam da svi mogu tako šta god žele organizovati. Postavi se ogradica između i ogradi po 100 osoba. I eto ga. Pošto je u zatvorenom prostoru zabrana okupljanja više od 50 osoba, mi recimo sjednicu Predstavnčkog doma možemo organizovati isto ovako u dvorani Skenderija. Pregraditi  dvoranu ovim gradicama. Po 50 u ograđenom. I svi problemi riješeni.

Naravno da mi to nećemo uraditi.

I naravno da je ovo, što SFF radi, izigravanje sistema, mjera, Kriznih štabova i samih građana.

Zao mi je što sam dovedena u situaciju da kritikujem SFF ali moram jer ako se ovo dozvoljava onda nam ne treba više nikakva mjera. Onda sve možemo. Eksperte iz SFF i Kriznog štaba koji je ovaj model okupljanja dozvolio, morala bi recimo UEFA angažirati da im pregrade ogradicama stadione pa da publika bude u boxovima po 50 osoba i da navijaju uživo fino. Isto tako organizatori koncerata ili teniskih mečeva ili ... ma po ovom našem sarajevskom modelu moze sve. Stavite maskice, dezinficirajte ručice i ogradica je tu da riješi sve probleme. Cijelom svijetu ovo možemo prodati kao rješenje.

I spremiti se nakon trocifrenog na skok od četiri cifre novooboljelih svakog dana ( ako bude imao ko da testira sve bolesne ).

I znate sta je samo veći problem od ovoga? Problem je strah. Da budem precizna, problem je što se vlast plaši reakcije vlasnika kafana, nargilana, restorana, organizatora manifestacija i događaja kulturnih i vjerskih... Vlast se plasi zbog ekonomije kazati koja mjesta su nam klasteri.

Dragi Krizni štabovi i strucčnjaci, neće vam trebati ekonomija jer je neće ni biti kad uletimo u španjolski ili talijanski scenario. A u punom zamahu smo prema njima.

Tužna sam što se kolege politicari plaše. Svi šute kao da im je neko zalijepio usta. Ja razumijem da idemo u izbore u novembru ali ne razumijem to što ne shvatate da su životi tih građana koje predstavljate po skupštinama, parlamentima i vladama, važniji od te vaše političke kalkulacije "bolje je da se ne zamjeramo nikome". Jadna je politika kojoj je predizborni rejting važniji od života i zdravlja građana. Nastavite da šutite. A ja ću nastaviti da ponavljam da Krizni štabovi moraju upravljati krizom u kojoj nam umiru građani. Ovo čemu sada svjedocimo sve je drugo osim upravljanja krizom, napisala je, između ostlaog na svom FB profilu Sanela Prašović Gadžo.