Četvrtak, 15.04.2021.
Zanimljivo je bilo i na košarkaškim terenima

Sanski Most, Ključ, Banovići i Gradačac bili domaćini najljepše sportske priče

Plazma Sportske igre mladih nastavljaju realizirati svoje ovogodišnje aktivnosti, a nakon što su takmičenja u prethodnom periodu održana u Orašju, Srebreniku i Velikoj Kladuši, djevojčice i dječaci, željni sportskih nadmetanja i druženja, imali su se priliku takmičiti u Sanskom Mostu, Ključu, Banovićima i Gradačcu.

VEZANI TEKST - Najljepša sportska priča nastavljena u Orašju, Srebreniku i Velikoj Kladuši

Najljepša sportska priča, koja ove godine proslavlja desetu godišnjicu postojanja u BiH, će u okviru ovogodišnje BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti posjetiti 42 grada širom naše države. Sa djevojčicama i dječacima, koji su 2005. godište i mlađi, Igre će i ove godine, uz finansijsku podršku USAID-a, nastaviti realizirati projekat "Fer igra za fer djetinjstvo", čiji je cilj učenje o važnosti poštivanja različitosti, toleranciji i fair playu na terenu.

Takmičenja Igara su po prvi put ove godine održana u dva krajiška grada - Sanskom Mostu i Ključu. Djevojčice i dječaci iz Sanskog Mosta su se imali priliku takmičiti u malom nogometu i košarci, dok su se mališani u Ključu takmičili u malom nogometu i odbojci. Coca-Cola Cup u Sanskom Mostu, takmičenje u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, osvojila je ekipa "Podgrmeč", dok je pobjednik takmičenja u malom nogometu za 2009. godište i mlađe, ekipa "Djeca sa Partizana". Košarkaši i košarkašice u Sanskom Mostu su odigrali vrlo zanimljive i neizvjesne utakmice, a u konačnici su pobjede odnijele ekipe "Sana", u kategoriji dječaka, i ŽKK "Sana", u kategoriji djevojčica.

- Drago nam je što se Igre po prvi put održavaju u Sanskom Mostu i što smo baš mi osvajačice prvog Kinder Joy of moving Cupa u našem gradu. Nadam se da ćemo i na polufinalu biti jednako uspješne, te da ćemo izboriti plasman na Veliko finale u Sarajevo - kazala je članica ekipe ŽKK Sana, Amra Deari.

Malonogometaši iz ŠF Ključ i NK Ključ pobjednici su takmičenja Igara u Ključu i bit će predstavnici svog grada na polufinalnom turniru. Pobjednice Plazma Cupa, takmičenja u odbojci za djevojčice 2005. godište i mlađe, su odbojkašice iz ŽOK Ključ, koje su ove godine prvi put učestvovale na takmičenjima Igara.

Nakon Krajine, Igre su ovogodišnju turneju nastavile u dva grada Tuzlanskog kantona, a to su Banovići i Gradačac. Mališani iz Banovića su se ove godine takmičili u malom nogometu i košarci. Posebno je zanimljivo bilo na takmičenjima u malom nogometu za kategoriju 2009 godište i mlađi, a u finalnoj utakmici sastale su se dvije ekipe iz istog kluba.

- Prvi put učestvujemo na Igrama i mnogo smo sretni što smo osvojili Poli Cup u Banovićima. Jedva čekamo polufinalni turnir i nadamo se da ćemo na kraju izboriti odlazak na finale u Sarajevo - rekao je Anis Sejdinović, kapiten pobjedničke ekipe FK Budućnost 1.

I dok su takmičenja Igara ove godine po drugi put održana u Banovićima, Gradačac je devetu godinu zaredom bio domaćin najvećeg amaterskog sportskog takmičenja u Evropi. Djevojčice i dječaci su se u ovom gradu takmičili u malom nogometu, košarci, odbojci i odbojci na pijesku.

Osim dječaka, u Gradačcu su se i djevojčice takmičile u malom nogometu, pri čemu su najuspješnije bile malonogometašice iz ekipe Perfect. Ovogodišnja takmičenja u malom nogometub za djevojčice održavaju se pod pokroviteljstvom UEFA Foundation for children. Kada je riječ o pobjednicima u kategoriji dječaka, ekipa Rođeni je u finalnoj utakmici savladala ekipu Red dragons.

- Nakon što smo prošle godine izgubili u finalu, ove godine smo konačno osvojili Coca-Cola Cup u svom gradu. Svakako da ćemo dati sve od sebe da dobro odigramo i na polufinalnom turniru, kako bismo putovali u Sarajevo - poručio je kapiten ekipe Rođeni, Jasmin Huskić.

Treći ovogodišnji BH Telecom Cup u odbojci na pijesku održan je u Gradačcu. Pobjednice u ženskoj kategoriji su djevojčice iz ekipe Panter, dok su u kategoriji dječaka najuspješniji bili dječaci iz ekipe Glumci. I jednu i drugu ekipu očekuje učešće na Velikom finalu Igara u Sarajevu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh