Vijeće ministara BiH

Saradnja ministarstava Turske i Bosne i Hercegovine

Objavljeno: 25.09.2018. u 18:08

Utvrđen Prijedlog memoranduma o razumijevanju i saradnji Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Ministarstva prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske

Foto ilustracija

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog memoranduma i na taj način dva ministarstva jačaju saradnju u oblastima cestovnog, željezničkog, zračnog i pomorskog prometa. Zatim, informacionih i komunikacionih tehnologija putem razvoja programa i projekata. Uz održavanje bilateralnih konsultacija buduća saradnja će uključivati i zajedničke obuke, tehničku pomoć te uzajamne posjete.

Prijedlog memoranduma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i prometa.

Vijeće ministara BiH još jednom je pozdravilo održavanje godišnjeg sastanka guvernera EBRD-a u maju 2019. godine u Sarajevu, koji će okupiti guvernere EBRD-a iz cijelog svijeta, te veliki broj poslovnih ljudi.

Prethodno je primljena k znanju Informacija Koordinacionog tijela za praćenje i koordinaciju aktivnosti organiziranja godišnjeg sastanka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 2019. godine u Sarajevu o poduzetim i planiranim aktivnostima i procjeni troškova u vezi sa održavanjem sastanka te su donijeti odgovarajući zaključci u cilju nastavka pripremnih aktivnosti za održavanje ovog važnog sastanka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije