open-navfaktor-logo
search
Problemi pred derbi
Sarajevo bez napadača na Želju: Cmiljanić nije registrovan, Handžić povrijeđen
Fudbaleri Sarajeva u glavnom gradu naše zemlje pripremaju se za nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine.
17.02.2021. u 21:20
get url
text

Bordo tim je nakon 19 odigranih kola lider na tabeli sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Željezničar, protiv kojeg će otvoriti proljetni dio sezone gostovanjem na Grbavici (1. marta od 17.30 sati).

VEZANI TEKST - Tektonski poremećaji u svlačionici Sarajeva

No, ne treba zanemariti činjenicu da će aktuelni i jesenji prvak naše zemlje nastavak sezone dočekati znatno oslabljen, jer su ekipu napustila trojica izuzetno važnih fudbalera - Amar Rahmanović, Benjamin Tatar i Besim Šerbečić.

Istovremeno, ekipu sa Koševa ove zime pojačao je samo Boris Cmiljanić, crnogorski napadač, koji je stigao iz Slovačke (Slovan Bratislava).

Međutim, on još nije stekao pravo nastupa, jer nije registrovan za FK Sarajevu u Cometu (informacioni sistem koji vodi FSBiH i u kojem su svi podaci vezani za takmičenja u našoj zemlji). Navodno, problem predstavlja činjenica da Cmiljanić još nije dobio radnu dozvolu...

Istovremeno, kako nam je potvrđeno iz FK Sarajevo, još sa priprema u Umagu problem sa povredom "vuče" Haris Handžić, koji je postao prvi špic nakon što je Mersudin Ahmetović operisao križne ligamente. Korpulentni napadač povrijedio se u prijateljskoj utakmici protiv Levskog, a nakon toga nije igrao u meču protiv Triglava kada je napad predvodio Cmiljanić. 

To znači da stručni štab Sarajeva, prema trenutnoj situaciji, pred derbi protiv Željezničara na raspolaganja nema klasičnog centralnog napadača!  

VEZANI TEKST - U FK Sarajevo "zakopčani do grla"

Zvanične informacije o statusu Cmiljanića i stepenu Handžićeve povrede pokušali smo saznati u Bordo timu, ali bezuspješno.

Šejla Jamaković, portparolka FK Sarajevo, u popodnevnim satima obećala nam je da će dostaviti kompletnu informaciju nakon konsultacija sa pravnom i medicinskom službom (u telefonskom razgovoru prvo je potvrdila da je Handžić imao problema sa povredom, a potom je kazala kako je u trenažnom procesu, iako ga nije bilo na fotografijama koje je klub proteklih dana objavljivao sa treninga Bordo tima u TC Butmir).

Nakon našeg drugog poziva, dva sata kasnije, tvrdila je kako će odgovor poslati elektronskom poštom, ali e-mail do večeras nije stigao.

I ovo nije prvi put da iz press službe aktuelnog prvaka BiH uskraćuju javnost za informacije. Ovakvi potezi definitivno ne priliče klubu renomea i tradicije kakvu ima FK Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.