open-navfaktor-logo
search
Igračka križaljka
Sarajevo prekoračilo limit sa strancima: Hoće li biti odlazaka s Koševa?
Almedin Ziljkić treće je pojačanje Sarajeva u zimskoj pauzi, a prvi igrač koji ove godine stiže na Koševo s pasošem Bosne i Hercegovine.
13.01.2023. u 12:53
get url
text

Prethodno su u svlačionicu Bordo tima došli Ilija Martinović (Crna Gora) i Renan Oliveira (Brazil). Ako njima dodamo Muhammeda Musu (Nigerija), Franu Čirjaka, Ivana Ikića (Hrvatska) i Daniela Avramovskog (Sjeverna Makedonija), dolazimo do podatka da Sarajevo u rosteru ima šest stranih državljanja.

VEZANI TEKST - Stiže ofanzivac: Sarajevo danas potpisuje novo pojačanje

Prema premijerligaškim pravilnicima, klub može imati više registrovanih stranaca, s tim što pet stranih državljana mogu biti upisani u zapisnik sa utakmice i imaju pravo nastupa na jednoj utakmici. U suprotnom, klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice. Vrijedi istaknuti da se igrači s dvojnim državljanstvom ne smatraju strancima.

U praksi, ako se stanje ne promijeni, odnosno ukoliko svi ovi fudbaleri na proljeće ostanu članovi Sarajeva, trener Mirza Varešanović bi prije svake utakmice morao birati kojeg igrača će poslati na tribine.

Zbog toga će neko od stranaca vjerovatno napustiti Koševo, a s ciljem da se pozicija popuni s igračem koji ima državljanstvo BiH.

Sarajevo će u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva ugostiti Zrinjski, jesenjeg prvaka Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.