open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo slavilo protiv Veleža i preuzelo lidersku poziciju pred derbi sa Željom
Najbjedljiviji je bio Radnik koji je na krilima Đurića protutnjao krot Doboj kod Kaknja 
23.11.2019. u 14:45
get url
text

Fudbaleri Sarajeva savladali su Velež u derbiju 17. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim je slavio sa 2:1 i sa nova tri boda preuzeo lidersku poziciju na premijerligaškoj tabeli pred gradski derbi protiv Željezničara (30. novembar u 16 sati).

Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu, a nakon što Tatar u dva navrata nije uspio osigurati prednost svome time, Velkoski je u 13. minuti pogodio za 0:1. Imao je Bordo tim u prvom dijelu još nekoliko sjajnih prilika, ali lopta jednostavno nije htjela u gola (dva puta pogađali i prečku).

Velež je u nastavku krenuo po izjednačenje. Pokušavali su Brandao, Fajić Hebibović, ali su se gosti uspješno branili. U jeku napada domaćih Sarajevo je stiglo do drugog gola. Rahmanović je izborio jedanaesterac, a siguran sa bijele tačke bio je Tatar.

Velež se nije predavao, jer je samo tri minute kasnije preko Ćivića smanjio na 1:2. U 88. minuti gosti su ostali sa igračem manje, jer je isključen Halid Šabanović, ali je ostalo premalo vremena da domaći stignu do boda. Igrači Veleža su u finišu meča u dva navrata tražili penal, ali sudija Dragan Petrović nije se oglašavao.

VEZANI TEKST - Derbi kola: Velež napada, Sarajevo udvostručilo prednost, Ćivić smanjio na 1:2

Radnik je bio ubjedljiv na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja. Na krilima sjajnog Velibora Đurića gosti u su slavili sa 4:0, a kapiten Bijeljinaca kompletirao je hat-trick.

Radnik je poveo u 17. minuti golom Bradonjića, a Đurić je minut kasnije uduplao prednost. UZ 37. minuti Đurić je drugim golom riješio pitanje pobjednika, a isti igrač je već u prvom napadu drugog dijela stigao do hat-tricka. Đurić je u 58. minuti mogao i do četvrtog gola, ali mu je Velić odbranio penal.

Zvijezda je u 38. minuti povela protiv Slobode prekrasnim golom Predragovića, a izjednačio je Amar Bekić u 59. minuti.

Tuzla City je slavila protiv Čelika golom Dženisa Beganovića u 31. minuti susreta.

Rezultati 17. kola

Velež - Sarajevo 1:2
Tuzla City - Čelik 1:0
Zvijezda 09 - Sloboda 1:1
Mladost - Radnik 0:4
Borac - Zrinjski (16 sati)

nedjelja

Željezničar - Široki Brijeg (16 sati)

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.