open-navfaktor-logo
search
Ima se šta kupiti
Sarajevska autopijaca: Od mobitela, knjiga, veša, do kućanskih uređaja i ćevapa, a pazar najbolji kad su penzije
Od posuđa, preko telefona, donjeg veša, udžbenika i literature, pa sve do majica koje koštaju tri KM. Kratki je to sažetak ponude koja se danas našla pred posjetiteljima sarajevske autopijace na Stupu.
16.02.2020. u 11:06
get url
text

Paradoks je da na ovoj autopijaci ima najmanje automobila. Sve ostalo je tu, "od igle do lokomotive". Da je ponuda obimna, te da su cijene i više nego prihvatljive, svjedoči i veliki broj ljudi koji se u nedjelju već u ranim jutarnjim satima okupio na ovoj pijacu u sarajevskom naselju Stup.

Jedan posjetitelj je uspio pronaći lopate, drugog su zanimale umjetničke slike, a tražile su se i patike za nadolazeće proljeće. Za one koji još ne razmišljaju o višim temperaturama, tu su i priglavci.

{$galerijaFotografija}

Polovni daljinski upravljači i mobiteli, fen za kosu i grijalice, video igrice i literatura, posuđe, džezve za kafu, pa čak i usisivači našli su se na improviziranim prodajnim mjestima koji se već tradicionalno svake nedjelje "instaliraju" na ovoj lokaciji.

- Najviše posla ima kad budu penzije – kaže jedan od prodavača.

Ukoliko posjetitelji ogladne od šopinga, tu je i nešto manje sadržajna gastronomska ponuda, koja se uglavnom sastoji od ćevapa i ostalih roštiljskih specijaliteta.

Autopijaca Stup 16.02.2020.
1 od 32
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.