open-navfaktor-logo
search
Više od humanosti
Sarajka uplatila sav novac za operaciju dječaka Faruka nakon koje bi mogao konačno prohodati
Jedna Sarajka uplatila je kompletan iznos potreban za operaciju dječaka Faruka Geljića iz Sarajeva, nakon koje bi, kako se nadaju u Udruženju Pomozi.ba, mogao napokon prohodati.
07.10.2021. u 17:11
get url
text
Faruk Geljić

- Uoči Svjetskog dana humanitarnih akcija naša divna sugrađanka koja je željela ostati anonimna, uplatila je 15.350 eura za operativni zahvat i fizikalne terapije malenog Faruka Geljića iz Sarajeva za koga je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za prikupljanje sredstava. U dogovoru sa porodicom, novac prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana - saopćeno je iz Pomozi.ba.

Maleni Faruk krajem mjeseca putuje u Tursku, a Pomozi.ba će snositi troškove prijevoza i boravka u Turskoj, kao i troškove njegovog daljnjeg liječenja, jer će mu već nakon šest mjeseci biti potreban zahvat vađenja unutrašnjih implantata.

- Faruk je većinu svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant. Nadamo se da će nakon predstojeće operacije u Turskoj, ovaj hrabri dječak napokon prohodati. 

Divna, humana gesta naše sugrađanke dokaz je u nizu da dobri ljudi postoje, što svakodnevno dokazuju i naši ostali sugrađani koji na različite načine podržavaju naš rad godinama unazad - istaknuto je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.