Nema rješenja

Šarović o otplati duga za plin Ruskoj Federaciji: Naša posla

Objavljeno: 18.09.2018. u 15:47

Ministar Šarović kaže da se više puta obraćao entitetskim ministrima i tražio da se postigne sporazum i počne vraćati dug 

Mirko ŠaroVIĆ FOTO: FENA

FOTO: Fena

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović kaže da će pitanje otplate duga za plin Ruskoj Federaciji vjerovatno rješavati nove vlade i nove administracije, "ali stoji uvijek na stolu i taj dug treba vratiti".

Odgovarajući na novinarsko pitanje šta je s raspodjelom duga za plin Ruskoj Federaciji između Federacije BiH i RS-a, Šarović je kazao da su pravi sagovornici za taj odgovor premijeri entiteta, te da se u više navrata obraćao na ove dvije adrese i tražio da se postigne sporazum i počne vraćati dug prema Ruskoj Federaciji koji je evidentan.  

- Ruska strana je suzdržana i rekao bih ne insistira, traži od BiH da nađe rješenje i počne otplaćivati potrošeno unazad 20 ili 25 godina. Vrlo lako smo uzeli novac koji je ruska strana dala za klirinški dug, potrošili smo to odmah. Bili smo nespremni da dio toga damo za otplatu plina - kazao je Šarović.

Dodao je da su to "naša posla", naš način razmišljanja.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije