VEZANI TEKST - Osim što je bio pijan, vozač koji je "mercedesom" ubio mladu doktoricu nije imao položen vozački ispit

Zaključeno je da će ministar Isak i direktor Munjić, u skladu s nadležnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zatražiti od svih uprava policije kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova da koordinisano i permanentno pojačaju saobraćajne kontrole, a da će im na ispomoć biti stavljene i policijske snage Federalne uprave policije.

Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević tražit će da se, po hitnom postupku, započne izrada novog zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Usaglašeno je da će poseban fokus biti stavljen na preventivno djelovanje na teritoriji cijele Federacije BiH, a u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

- Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević uputili su izraze saučešća porodici tragično stradale djevojke - saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.