- S obzirom na to da je Općinsko vijeće Ilidža, u Kantonu Sarajevo, održalo najmanje sjednica u novom sazivu, pozivamo parlamentarnu većinu u vijeću, da što hitnije sazove redovnu sjednicu, te da planiramo tematske sjednice o sigurnosti i komunalnoj higijeni na području naše općine - ističu iz SDA Ilidža.

Primjera radi, dodaju, Općinsko vijeće Ilidža je do danas održalo tri redovne sjednice, a četvrta još nije najavljena, dok ostala općinska vijeća planiraju već sedmu sjednicu.

- Iako smo svjesni limitranih nadležnosti naše lokalne zajednice, vjerujemo da kao predstavnici građana imamo i zakonsku, ali i moralnu dužnost da osudimo pogoršanje sigurnosne situacije, te da radimo na donošenju konkretnih zaključaka kojim ćemo ukazati većim nivoima, te dati prijedlog za rješenje ove situacije na području naše općine. Također, svjedočimo da, nažalost, naša lokalna zajednica nikad nije bila zapuštenija. Želimo da uzmemo aktivno učešće u rješavanju problema i ne bježimo od odgovornosti da samo djelovanjem možemo doći do tih rješenja. Bježanje od problema stavlja nas u defanzivnu poziciju i na taj način, nažalost najveću štetu imaju građani - zaključuju u saopćenju.