VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS obustavilo istragu protiv Konakovića: Osumnjičeni "nije bio svjestan protivpravnosti djela"?!

- Elmedin Konaković je u vrijeme i prije izvršenja protivpravnog djela bio predsjedavajući Skupštine KS, te je kao nosilac te funkcije morao poznavati Zakon o pečatu Kantona Sarajevo. To je, na koncu, potvrdio i sam Konaković kada je izjavio da je vrlo dobro poznavao Zakon o pečatu i da je znao šta radi, uostalom zastupnici SDA su u više navrata javno upozoravali da Konaković krši zakon.

Činjenica da Tužilaštvo KS brani Konakovića tvrdnjom da ne da nije prekršio zakon, već da "nije imao svijesti o tome i da nije poznavao zakon", ukazuje samo na sumnju da se ovdje radi o direktnom političkom utjecaju i izbjegavanju Tužilaštva da primijeni zakon - navode iz SDA

Dodaju i da je indikativno da odluka o obustavljanju postupka protiv Konakovića dolazi samo nekoliko dana nakon što je visoki funkcioner Konakovićeve stranke i bivši ministar Admir Katica imenovan na poziciju u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću.