open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
SDA: Turković je dobro radila svoj posao, zato Dodik i HDZ sanjaju njenu smjenu
Najava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republike Srpske Milorada Dodika da će tražiti smjenu ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković, kroz inicijativu SNSD-a i HDZ-a u Domu naroda PS BiH, samo je još jedna potvrda očajnog ishoda Dodikovog četverogodišnjeg mandata i neuspjeha ucjenjivačke politike HDZ-a, kažu iz Stranke demokratske akcije (SDA).
30.08.2022. u 13:10
get url
text

- Ovaj, kao i Dodikov raniji zahtjev za smjenu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, potvrđuju da su Džaferović i Turković, kao kadrovi SDA na najvišim državnim funkcijama, dobro radili svoj posao i zaustavljali Dodikove destruktivne nasrtaje na državu. Upravo zbog toga Dodik sanja njihovu smjenu. Od toga, na njegovu i žalost HDZ-a, neće biti ništa - poručuju iz SDA.

 Dodikove očajničke inicijative, navode oni, predstavljaju priznanje poraza njegove politike.

VEZANI TEKST - Udruženi SNSD i HDZ podnijeli inicijativu za pokretanje procedure smjene ministrice Turković

- U Sarajevo je došao sa arogantnim najavama da će potkopati državu, unijeti zastavu enititeta RS na sjednice i sastanke, oduzeti nadležnosti državnog nivoa, zaustaviti NATO put BiH... - podsjeća SDA i nastavlja:

- Na kraju mandata se povlači "polomljenih zuba", jer zahvaljujući naporima predsjedavajućeg Džaferovića, ministrice Turković i drugih patriotskih političkih snaga, u državnim institucijama nije uspio ostvariti svoje ciljeve. 


Dodikov neuspješni izlet u Predsjedništvu BiH, dodali su, trebao bi biti opomena svima koji bi željeli da rade protiv države, da je to unaprijed izgubljen posao, te da im je bolje da se okrenu konstruktivnom dijalogu, s ciljem napretka i jačanja države Bosne i Hercegovine na korist svih njenih građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.