open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA: Umjesto licemjernih izvinjenja, ministri Trojke moraju podnijeti ostavke
Vlada Trojke je priredila nezapamćeno poniženje građanima Sarajeva blokadom grada zbog LGBT povorke, kao i besramnim "umjetničkim performansom" na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA).
26.06.2022. u 12:38
get url
text

- Nedopustivo je cjelodnevno paraliziranje grada zbog šetnje nekoliko stotina osoba glavnom ulicom. Takva praksa se mora dokinuti. Omogućavajući prava bilo kojoj manjini koja traži svoja prava, vlast ne bi smjela ugrožavati prava ogromne većine građana Kantona Sarajevo - navode iz SDA.

Dodaju kako je "dodatno poniženje građanima priređeno vulgarnim performansom ispred Narodnog pozorišta, u kojem su akteri čak seksualno uznemiravali prolaznice, nečije majke, sestre, kćerke".

- Vlada KS je građanima obećala da će "kulturu izvesti na ulice". Umjesto toga, građani su dobili nekulturu, blud, nemoral i kršenje javnog reda i mira.

Umjesto licemjernih izvinjenja i izbjegavanja odgovornosti, najmanje što se mora desiti jesu ostavke ministara kulture, unutrašnjih poslova i saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo, kao i kazne za aktere neprimjerenih scena ispred Narodnog pozorišta.

Građane koju su doživjeli neugodnosti pozivamo da podnesu prijave protiv odgovornih u skladu sa važećim zakonima. Također, privrednike koji su oštećeni nerazumnom odlukom vlasti da blokiraju grad na devet sati pozivamo da od Vlade KS traže nadoknadu pretrpljene štete - zaključuje se u saopćenju SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.