open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA: Umjesto odgovora o tajnim ugovorima i aferama "Trojke", Nikšić izmišlja priču o "plaćenim SMS anketama"
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, kao i mnogo puta ranije, u javnost je plasirao neistinite tvrdnje koje se odnose na SDA, a sve sa ciljem da skrene pažnju sa brojnih afera koje svakodnevno proizvode kadrovi "Trojke" u Kantonu Sarajevo, saopćeno je danas iz SDA. 
30.05.2022. u 18:07
get url
text
get url
text

- Umjesto odgovora o zloupotrebama sistema javnih nabavki, tajnim ugovorima, stranačkim zapošljavanjima i niza drugih afera "Trojkinih" kadrova, Nikšić, kao lažni i samoproglašeni borac protiv korupcije, izmišlja priču o "plaćenoj kampanji putem SMS-a" i "zloupotrebi BH Telecoma". Nikakve "plaćene kampanje" niti "zloupotrebe BH Telecoma" nije bilo.

SDA kao najveća i najorganizovanija stranka u BiH za internu komunikaciju sa vlastitim članstvom - a ne za bilo kakvu plaćenu kampanju - koristi sve raspoložive kanale komuniciranja. To podrazumijeva korištenje elektronske pošte, društvenih medija, SMS-ova i besplatnih aplikacija poput Vibera. Korištenje usluge "bulk SMS" uredno se plaća prema važećem cjenovniku, kao što se plaćaju i ostale telekomunikacione usluge fiksne i mobilne telefonije. Vjerujemo da bi Nikšić bio najzadovoljniji da on lično određuje kako će SDA komunicirati, ili da telekomunikacione usluge ugovara sa M:telom, u srbijanskom vlasništvu, kao što je to radila Vlada "Trojke" u Kantonu Sarajevo. Na njegovu žalost – ništa od toga se neće desiti - poručili su iz SDA. 

Nikšić je danas rekao da je Centralnoj izbornoj komisiji BiH prijavio SDA jer je "zloupotrijebila BH Telecom zbog kampanje". 

- Do aktuelne kampanje zabranjena je plaćena kampanja, a SDA je preko BH Telecoma, nakon što je opozicija utvrdila zajedničkog kandidata, poslala preko 50.000 poruka i pozvala građane i pretplatnike BH Telecoma da učestvuju u anketi i glasaju za SDA - kazao je predsjednik SDPBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.