Posljednja u nizu je, kako su to i stavili u naslov unuka Maršala Tita Svetlana Broz. 

- Prof. dr. Denis Bećirović, skroman i iznad svega čestit čovjek, ima veliki politički potencijal. Zreo je političar, bez oraha u džepovima, iskusni parlamentarac koji je svojom aktivnošću i prijedlozima zakona u državnom parlamentu ostavio jasan pečat odgovornog, nekorumpiranog i beskompromisnog borca za građansku BiH.

Historičar po profesiji, antifašista po uvjerenju, argumentovano se bori protiv čitavih pokreta za reviziju savremene historije. Čovjek koji i profesionalno i ljudski ima snage da prošlosti gleda pravo u oči, ne izvrćući je nego učeći iz nje i sebe i druge, ima pravo, kao i moralnu obavezu, da bude lider BiH. Sigurna sam da će zastupati sve njene građane u njihovom najboljem interesu i to baš u presudnom vremenu za opstanak države, kada je neophodno da je vodi mudar, pošten i iskusan političar.

Svako ko iskreno glasa na predstojećim izborima, opterećen je realnim strahovima za budućnost Bosne i Hercegovine. Sa Denisom Bećirovićem BiH ima šanse za pozitivan preokret i zato ću mu dati svoj glas! - stoji u njenom pismu na web stranici SDP-a.